Mammemahuis
contact

Leer- & Beleefhuis

In een bijzonder mooi Fries landschap

De Boer sjongt Bos
De Boer sjongt Bos
De Boer sjongt Bos
De Boer sjongt Bos
De Boer sjongt Bos
De Boer sjongt Bos
De Boer sjongt Bos
De Boer sjongt Bos

De Boer sjongt Bos

Nieuwe tour van Adri de Boer

‘De Boer Sjongt Bos’

Zondag 17 september 2023 15:00 uur

Theaterkerk Mammemahuis Jellum

 

Het prachtige werk van Stef Bos yn it Frysk

 

Tijdens zijn nieuwe tour met liedjes van Stef Bos in het Fries doet troubadour Adri de Boer (1956) onder meer theaters, dorpshuizen, kerken, verzorgingshuizen, feesten en  evenementen aan. Op zondagmiddag 17 september komt Adri de Boer naar theaterkerk Mammemahuis te Jellum. 

 

Het idee om werk van Stef Bos te gaan hertalen en vertalen naar het Fries, ontstond op basis van de treffende overeenkomsten tussen de twee muzikanten en liedjesschrijvers: beiden in dezelfde levensfase, hun diep donkere stemgeluid en een sterke voorliefde voor melodieuze liedjes met een boodschap. Toeval of niet, maar beide troubadours maakten een album met de titel ‘Tijd’ en hun beider grootste hits hebben een spectaculaire verbintenis met elkaar. Bos werd beroemd met ‘Papa’, een lied van een zoon over een vader. De Boers bekendste lied ‘Soan’ is geschreven vanuit een vader over een zoon. 

 

Stef Bos zelf is vanaf het allereerste begin enthousiast over dit Friestalige project van Adri de Boer. Beide mannen hebben elkaar een paar keer ontmoet om over het project te spreken. Bos heeft de Friese teksten gelezen, waardeert de opgenomen nummers ten zeerste en werkt zelfs mee aan De Boers album door op één van de nummers in het Fries (!) mee te zingen. Bos heeft De Boer ook uitgenodigd om eens samen met hem op te treden met een aantal Friese Bos-liedjes. 

 

Over Adri de Boer

Al meer dan een halve eeuw maakt Adri de Boer deel uit van het noordelijke muzieklandschap. De afgelopen 35 jaar doet hij dat als Friestalig troubadour. In zijn muzikale carrière won De Boer drie maal het Friestalig Songfestival ‘Liet’. Daardoor vertegenwoordigde hij Friesland op het internationale minderhedensongfestival ‘Liet International’ in het Engelse Beverly en in het Deense Tønder.

 

Nieuwe tour van Adri de Boer

De Boer Sjongt Bos                                                                                  

Zondag  17 september 2023                                                                                                                      Theaterkerk Mammemahuis                                                                                                       Hegedyk 15 – 9026 BA Jellum                                                                                                                          Aanvang 15:00 uur, deur open 14:30 uur                                                                                                  Entree €15,00 p.p. incl. gratis koffie/ thee bij binnenkomst.

Toegang alleen na reserveren en betaling vooraf via info@mammemahuis.nl

Datum: Zondag 17 september
Aanvang: 15:00 uur